Mi a különbség a kakaó és a forró csoki közt?
Január 31: A forró csoki napja🧉☕
Az édes, csokoládés csemege, amelyet hideg napokon élvezünk leginkább, érdekes történetet tudhat magáénak.
A csokoládét folyékony formában már jóval korábban fogyasztották, mint a táblacsokit . A történészek a dél-mexikói civilizációt tartják számon, hogy elsőként megsütötték a kakaófáról a gyümölcsöt, majd ledarálták, és összekeverték vízzel és egyéb összetevőkkel.
Amerikában a „forró csokoládé” minden olyan forró italt jelent, amely csokoládé alapanyagokból készül. A legtöbb ember valójában forró kakaót fogyaszt. Mi a különbség? A kakaóport felőrlik, amelynek zsírját eltávolították, akár természetes úton, akár „hollandiai” eljárással, amely esetben a port kálium-karbonáttal vegyítik, hogy jobban oldódjon vízben . Coenraad J. Van Houten holland vegyész 1827-ben feltalálta az eljárást és segített a forró csokoládé széles körben elérhetővé tételében is. A forró csokoládét (más néven „ivócsokoládé” -t) őrölt kakaóval készítik, amelynek teljes zsírtartalma, enyhén savas megjelenése teszi olyan különlegessé.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése