Top 3 csoki gyártó ország
A belga csokoládét az teszi egyedivé, hogy a csokit csak a gyártási folyamat végén hűtik le, ami lehetővé teszi, hogy több aromáját megtartsa. A belga csokoládé is szinte teljes egészében kézműves. Ez a két tényező valóban drágítja egy kicsit a belga csokoládét, de ahogy mondani szokták - egy kis kényeztetés mindenkinek megjár!
Még ha nem is járt Svájcban, valószínűleg volt svájci csokoládéja. A Lindt a legnépszerűbb svájci csokoládé márka, és szerte a világon megvásárolható. Különösen érdekes a svájci csokoládé gyártásában az, hogy bár Svájc éghajlata nem kedvez a kakaó növények termesztésének, megtalálták a módját, hogy ugyanolyan módon készítsenek csokoládét mint a kakaót termő országokban.
Ecuador a világ legjobb kakaóbabjának ad otthont. A világ kakaójának csak körülbelül 5% -át „Fine Aroma” címkével látják el, és Ecuador ennek közel 63% -át állítja elő. Egészen a közelmúltig Ecuador a kakaó exportjára összpontosította erőfeszítéseit, de az elmúlt években saját csokoládé gyártására fordultak. Az egyik márka, a Paraci, az elmúlt években több tucat nemzetközi díjat nyert el, megelőzve a hagyományos európai csokoládé gyártókat
Megjegyzések
Megjegyzés küldése