Február 19: Miért szeretjük a mentolos csokit?
A mentolos csoki nap a szokatlan, mégis finom ízt ünnepli, amely az idő múlásával klasszikussá vált. Úgy tűnik, hogy a kombináció egészséges alternatívát jelent. A csokoládé elősegíti a szerotonin és a dopamin előállítását, és a mentával való kombinációja egészségesebb édességet eredményez. A menta szintén erős gyógynövény, amely elősegíti az emésztést és mesésen felfrissíti a leheletet.
A csokoládét korábban csak italként fogyasztották. Az aztékok és a maják által terjedt el, de keserűsége és orvosi célja miatt nem volt olyan népszerű, mint manapság. Történelmileg a menta kezdetben forró italként indult. Európában a mentát fahéjjal és fűszerekkel keverték, hogy ízletesebb legyen. Idővel a cukor, a csokoládé és a menta italok népszerűvé és divatossá váltak. Az 1800-as évekre a csokoládét már tömegesen gyártották, de a mentával való keverés egy ideig még nem történt meg. A rómaiak és az ókori görögök valóban használták és értékelték a mentát, annak egészségügyi előnyei miatt. Segíti az emésztést, frissíti a leheletet. A menta és a csokoládé ötvözése a 19. század körül történt. Az 1940-es években bejelentették a York Peppermint Patty létrehozását, és ez a népszerű fejlemény abszolút slágerré tette ezt a két ízt. Az egyik legkorábbi csokoládé-menta-gyártó egy New York-i hely volt, Huylers néven, akinek üzletlánca volt az Egyesült Államokban.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése