Február 25: Miért egészséges a chili?
Február 25-én ünnepeljük a chili nemzeti napot.
Régi legenda szerint úgy gondolják, hogy a Kanári-szigetekről érkező bevándorlók San Antonióba telepedésük után hozták be a chilit.
A chili paprika különféle vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
Mivel azonban csak kis mennyiségben fogyasztják őket, a napi bevitelhez való hozzájárulás csekély.
A chili paprika nagyon magas C vitamin tartalmú, amely fontos a sebgyógyuláshoz és az immunrendszer működéséhez.
A B-vitaminok családja, a B6 szerepet játszik az energia-anyagcserében.
K1-vitamin elengedhetetlen a véralvadáshoz, valamint az egészséges csontokhoz és vesékhez.
A kálium csökkentheti a szívbetegség kockázatát, ha megfelelő mennyiségben fogyasztják. Gyakran hiányzik a nyugati étrendből, a réz nélkülözhetetlen nyomelem, fontos az erős csontok és az egészséges idegsejtek számára.
A vörös chili paprikában magas a béta-karotin tartalma, amelyet testünk A-vitaminná alakít.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése