Február 25: Miért egészséges a chili?

Február 25-én ünnepeljük a chili nemzeti napot. Régi legenda szerint úgy gondolják, hogy a Kanári-szigetekről érkező bevándorlók San Antonióba telepedésük után hozták be a chilit. A chili paprika különféle vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Mivel azonban csak kis mennyiségben fogyasztják őket, a napi bevitelhez való hozzájárulás csekély. A chili paprika nagyon magas C vitamin tartalmú, amely fontos a sebgyógyuláshoz és az immunrendszer működéséhez. A B-vitaminok családja, a B6 szerepet játszik az energia-anyagcserében. K1-vitamin elengedhetetlen a véralvadáshoz, valamint az egészséges csontokhoz és vesékhez. A kálium csökkentheti a szívbetegség kockázatát, ha megfelelő mennyiségben fogyasztják. Gyakran hiányzik a nyugati étrendből, a réz nélkülözhetetlen nyomelem, fontos az erős csontok és az egészséges idegsejtek számára. A vörös chili paprikában magas a béta-karotin tartalma, amelyet testünk A-vitaminná alakít.

Iratkozz fel! ❤️

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések