Február 27: Eper Napja

Az eper évezredek óta nőtt a vadonban, és a franciák voltak azok, akik először ezt a finom vörös bogyót bevitték kertjeikbe termesztésre a 14. században. Nem sokkal később Thomas Wolsey angol érsek létrehozta az eper és a tejszín nyerő kombinációját VIII. Henrik udvarának, amelyet ma is sokan élveznek. A korai eperfajok azonban nagyon különböztek azoktól, amelyekkel most ünnepelünk. Csak 1712-ben vezetett egy chilei francia kirándulás különböző típusú epernövények keveredését, és megszületett a ma ismert kerti eper. Érdekességek az eperről : Az eper az egyetlen gyümölcs, amely kívülről viseli magját. Az átlagos bogyót mintegy 200 díszíti. Nem csoda, hogy csak egy falatra van szükség ahhoz, hogy a magok elakadjanak a fogakban. Az eper a következő okokból segítheti a fogyást: Gyulladáscsökkentő hatásúak, segítenek a szervezetnek hatékonyan előállítani azokat a hormonokat, amelyek karcsúsítanak és szabályozzák a test tömeget. Növelik a szervezet adiponektin (hormon) termelését, ami serkenti az anyagcserét és elnyomja az étvágyat. Olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek szabályozzák a vércukorszint emelkedését, amely a keményítőtartalmú étkezés következtében következik be. A nemzeti epres nap eredete nem ismert, de legalább 2013 óta ünneplik. Szív alakú és élénkpiros színe a szerelem szimbólumává teszi, amely tökéletes a romantikus februári hónapra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések