Február 7: Fettuccine Alfredo Nap


 

A Fettuccine Alfredo egy olasz tésztaétel, amely vajjal és parmezán sajttal készült tésztaétel. Ennek az ételnek az eredete a 15. századig nyúlik vissza, amelyről írásos bizonyítékok vannak, hogy Martino da Como olasz szakács tésztát főzött vajjal és sajttal, amelyet római tészta néven ismertek.A Fettuccine Alfredo valódi feltalálója azonban Alfredo di Lelio volt.Alfredo feleségének Inesnek készítette az ételt, ami később felkerült Alfredo édesanyjának éttermének étlapjára is.Majd Rómában is ismerté vált az étel, így aztán eljutott a híre egészen New Yorkig, ahol szintén felkerült az éttermek étlapjára. 2005-ben ünnepelték először Alfredo Fettuccine Napot, ami ezután minden év február 7-re esik.

Recept:

45 dkg tészta (szélesmetélt)

2,8 dl habtejszín

13 dkg parmezán sajt

2 dkg vaj

só és szerecsendió

A vajat a tejszínnel felforraljuk, addig főzzük, míg besűrűsödik.Hozzáadunk 10 dkg parmezánt és a szerecsendiót.A tésztát kifőzzük és összekeverjük a mártással. Tetejét reszelt parmezánnal szórjuk meg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések