Március 16: Mire jó az articsóka bor?
Március 16-a az Articsóka napja, egy olyan nap, amelyen megünnepelhetjük ezeket a tápláló, finom növényeket. Az articsóka a Földközi-tenger környékéről származik, és a világ egyik legrégebbi étele - a görögök és a rómaiak a 8. században ették őket! Ma nagyon szeretjük főtt, sült, párolt, grillezett formában is fogyasztani ezeket a tápláló és egészséges növényeket.
Íme néhány érdekes tény az articsókáról :
Az articsóka nem más mint avirágrügy, amely még nem virágzott el.
A 16. századig sok országban tilos volt a nőknek enniük articsókát, mert úgy vélték afrodiziákum.
Az articsóka segíti az emésztést, nagyszerű a májproblémára és az epehólyagra, és kiderült, hogy javítja a koleszterinszintet is.
Articsóka sör valójában létezik: ezek olasz gyártású kézműves sörök, amelyek a közelmúltban kerültek előtérbe.
Bármilyen furcsának tűnik, az articsóka bor létezik, és valójában nagyon jó az emésztés szempontjából. Valójában egy ital; a legismertebb márka a Cynar, amelynek tulajdonosa most a Campari Group.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése