Március 7: Érdekességek a gabonapehelyről
Egy tál gabonapehely a legjobb módja a nap kezdésének. Ma, március 7-én ünnepeljük a gabonapehely félék nemzeti napját. Tudtad, hogy az 1890-es évek végéig tojást és húst ettek reggelire? Természetesen manapság is sokan így tesznek, de az amerikaiak körülbelül 46% -a egy tejes gabonapehely tálal kezdi a napját. Az első kész reggelizőpelyhet az Egyesült Államokban találták ki. James Caleb Jackson 1863-ban, és Granulának hívta. Ezek a gabonafélék nem váltak népszerűvé, mivel a nehéz korpákat és rögöket egy éjszakán át kellett áztatni, mielőtt eléggé megpuhultak. A gabonát, amelyet nem kellett áztatatni hosszasan , John Harvey Kellogg találta fel, aki granolával és búzával kísérletezett. Könnyű és pelyhes terméket fedezett fel, amely tökéletes reggelire. 1891-ben szabadalmaztatta találmányát, 1895-ben dobta piacra a Cornflakes márkát. A Cornflakes elragadta a piacot, és nagyon népszerűvé vált.
Érdekességek a gabona pelyhekről:
Elég bizarr, de a gabonapelyhek némelyike mágneses tulajdonsággal bír a benne lévő vas miatt.
A kukoricapehelyeket eredetileg a maszturbáció csökkentése érdekében hozták létre. John Harvey Kellogg úgy vélte, hogy bizonyos ételek étrendje, például a kukoricapehely, korlátozhatja az ember szexuális vágyait.
Az extra cukortartalmú feldolgozott élelmiszerek, például a kukoricapehely, a magas glikémiás étel kategóriájába tartozik. Ez növeli a cukorbetegség esélyét. Mivel a kukoricapehelyeknek magas a glikémiás indexük, magas vércukorszint-koncentrációkhoz vezethet, és növelheti az inzulinigényt, ami növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.
Ennek alapján azonban nem szabad elítélni a kukoricapelyhet, mivel a rosttartalma egész magas.
Ma a gabonapehely napján kezdjük a reggelt egy jó adaggal.
Mindenkinek jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése