Április 20: Hogy csökkenti a fokhagyma a koleszterin szintet?

A fokhagymát sokféle kultúra szereti, sokan azt mondják, hogy soha nem lehet túl sok fokhagyma egy edényben vagy étkezésben. Azok számára, akik szeretik a fokhagymát, akkor a fokhagymás nap a tökéletes nap! A fokhagymát az egyik legfontosabb esszenciális ízesítőhagymaként ismerik, amelyet az egész emberiség történetében használtak. A vad fokhagymát több mint 5000 évvel ezelőtt idmerték Közép-Ázsiában. Míg manapság a fokhagymát ma a mediterrán konyha jelentős részének tekintik, az ókori rómaiak valójában nem voltak annak nagy rajongói. A fokhagymát a főzés során a középkor és a reneszánsz korszakának emberei használták legkorábban. Csak kis adagokban használták szószokban, mert paraszti ételnek tekintették, mert csak a földből ásott gyökér. A kulináris szakácsok csak a 19. század végén ismerték el a fokhagymát. A fokhagymán tett vágás, amely aztán a fokhagyma tio-szulfinit-vegyületeit allicinné alakítja, amely antibiotikum és gombaellenes szer, amelyről úgy gondolják, hogy csökkenti a „rossz” koleszterint, mivel gátolja az enzimek májban való növekedését. Az allicin elősegíti a nitrogén-monoxid felszabadulását az erekben, ellazítja azokat, és ezáltal csökkenti a vérnyomást. Az erek ellazulása és a vérnyomás csökkentése jót tesz a szívnek és az érrendszer többi részének.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések