Május 13: Koktél története a koktél világnapján

1806-ban a The Balance és a Columbian Repository a „koktél” kifejezést ösztönző italként alkotta meg, sokféle édességgel, vízzel. A koktélok, mint ital, azonban a 19. században brit találmánynak indultak, és azóta amerikai újítássá váltak, amikor egy Connecticutban született csapos, Jerry Thomas megírta a „The Bartender's Guide” című könyvet. A Kocsmáros Útmutató alapvetően enciklopédiát készített arról, hogyan kell keverni az italokat. Az 1920-as évek amerikai tilalma alatt sok olyan koktélt hoztak létre , amelyek ma is határozott kedvencek. Mivel kevés kiváló minőségű alkohol állt akkor rendelkezésre, a koktélok voltak a tökéletes módszerek arra, hogy ezt a csempészett rumot, gint vagy whiskyt egy kicsit jobban ihatóvá tegyék. A „Bee's Tnees” koktélt valójában azért hozták létre, hogy elfedje és édesítse az illegálisan főzött gin ízét. A betiltás után olyan italokat találtak ki, amelyek még mindig a kedvenc koktélbár menüinek oldalait díszítik. 1954-ben keverték ki a Pina Coladat Puerto Ricóban, amikor Ramon Marrero elkészítette a finom ananászcsemegét a Caribe Hilton szállodában. 1988-ban a szeretett Cosmopolitan belépett az életünkbe, köszönhetően Toby Cecchininek és annak a vágyának, hogy italokat osszon meg csapos társaival San Franciscóban. Amerikában a koktélok korszakában állandó volt a Rainbow Room. Az 1934-es tilalom után nyitott Rainbow Room egy csúcskategóriás klub volt, ahol a New York-i menő üzletemberek stílusosan ünnepelhettek a tiltás utáni koktélokkal. Magát az ünnepet évente rendezi a Drinkaware, az Egyesült Királyságban működő jótékonysági szervezet, amely felhívja a figyelmet az alkoholfogyasztás következményeire, és célja az alkoholfogyasztás emberekre és családokra gyakorolt ​​káros hatásainak csökkentése.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések